شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۳

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان گیلان:

برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی نیاز به هم افزایی همه دستگاه های اجرایی دارد

جلسه انجمن کتابخانه های عمومی رشت

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت در سال جاری با اشاره به آغاز برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان همزمان با سراسر کشور، بر لزوم همکاری و هم افزایی دستگاه های مختلف اجرایی و گروه های مردم نهاد جهت برگزاری هرچه بهتر جشنواره تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت چهارشنبه ۱۰تیر ماه به ریاست علی فتح الهی، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت و با حضور پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ مرتضی اکبری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان رشت؛ محمد حسن عاقلمنش، مدیرعامل انجمن خیرین کتابخانه ساز استان گیلان و عضو شورای اسلامی شهر رشت، بخشداران، شهرداران، مسئولین کتابخانه های عمومی شهر رشت، کوچصفهان، لشت نشا، طرازکوه و سنگر، نمایندگان دستگاه های فرهنگی، مسئولین و کارشناسان اداره کل کتابخانه های عمومی استان و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات فرمانداری رشت برگزار شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در این نشست با گرامیداشت هفتم تیر و سالروز شهادت شهید بهشتی و ۷۲تن از یارانش، یکی از مهم ترین رسالت های مجموعه کتابخانه های عمومی را انتقال پیام آزادگی به عموم مردم جامعه عنوان کرد.
پریسا کرمی با بیان اینکه امروز کتابخانه های عمومی مکانی برای نشر و گسترش فرهنگ و دانایی به جامعه هستند، از برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان بزرگ ترین رویداد کتابخوانی کشور یاد کرد.
کرمی با بیان اینکه این جشنواره در استان گیلان همواره از اهمیت و جایگاه بسیار بالایی برخوردار بوده است به مشارکت بیش از ۳۷ هزار گیلانی در دوره گذشته این رویداد اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد در این دوره نیز مردم ولایت مدار و کتابخوان گیلان با مشارکت بیش از گذشته عمق ارادت خود به خاندان عصمت و طهارت را نشان دهند.
وی همچنین بر لزوم همکاری و هم افزایی دستگاه های مختلف اجرایی و گروه های مردم نهاد جهت برگزاری هرچه بهتر جشنواره تأکید کرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان به سرانه ناکافی فضای مطالعه در شهرستان رشت نیز اشاره کرد و بهره برداری از کتابخانه مرکزی رشت به عنوان یکی از مهم ترین پروژه های فرهنگی استان گیلان را در تامین بخش بزرگی از این نیاز مهم برشمرد.
وی همچنین با اشاره به مشکلات برخی کتابخانه های عمومی شهرستان رشت در حوزه دریافت سهم نیم درصدی از سوی شهرداری ها، از شهرداران خواست با حمایت از کتابخانه ها راه ترویج فرهنگ مطالعه و رشد دانایی در جامعه را هموار کنند.
پریسا کرمی در ادامه احداث کتابخانه عمومی در منطقه مسکن مهر رشت، تکمیل کتابخانه مرکزی رشت و اختصاص کتابخانه سیار استاندارد به منظور حضور در مناطق فاقد کتابخانه شهر رشت و ارائه خدمات مطالعاتی به مردم این مناطق را از مهم ترین برنامه های مجموعه کتابخانه ها در سال جاری برشمرد.
وی در پایان صحبت های خود با قدردانی از علی فتح الهی، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت به جهت نگاه فرهنگی و اهدای مجموعه شخصی خود به کتابخانه های عمومی شهرستان رشت، این اقدام را بسیار ارزشمند دانست.
فتح الهی: جلسات فرهنگی کم اهمیت‌تر از جلسه شورای اداری نیستند
فرماندار شهرستان رشت نیز در این نشست ضمن قدردانی از حضور حماسی، پرشکوه و پرشور مردم فهیم و با درایت شهرستان رشت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا و با بیان اینکه مردم ما با حضور گسترده در انتخابات نشان دادند که نسبت به سرنوشت و مدیریت کلان کشور حساس هستند، گفت: کشورهای متخاصم برنامه ریزی و هزینه کردند تا مردم را از حضور پای صندوق‌های رای منصرف کنند که در نهایت مردم ما با مشارکت در انتخابات توطئه آنان را نقش بر آب کردند و حتی نسبت به انتخابات گذشته شاهد افزایش مشارکت مردم در انتخابات بودیم.
علی فتح الهی با اشاره به نقش کتابخوانی بر رشد آگاهی جامعه، گفت: اگر فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گسترش یابد یقینا اثرات آن را در ارتقای فرهنگ اجتماعی شاهد خواهیم بود.
فتح الهی ادامه داد: کتاب هم یک رسانه است که می‌تواند در اطلاع رسانی و تعمیق بخشی مفاهیم و موضوعات به مردم کمک کند، لذا یکی از ارکان اصلی ارتقای فرهنگ عمومی جامعه بحث فرهنگ کتابخوانی است.
وی بیان کرد: صرفا نباید دانش‌آموزان، دانشجویان و اساتید یا فرهنگیان ما اهل مطالعه و کتابخوانی باشند، بلکه باید شرایطی فراهم شود که عموم مردم ما بتوانند به راحتی مطالعه کنند.
فرماندار شهرستان تصریح کرد: با دقت در آمارها در میابیم شهرستان رشت متاسفانه با وجود ۹۰۰۰ نفر کتابخوان سرانه مطالعه بالایی ندارد. شهر ما همچنان که به آسفالت، پیاده رو، روشنایی در شب و... نیاز دارد، به کتابخانه و فضای ایمن برای مطالعه هم نیاز دارد. اگر سطح فرهنگ جامعه را بالا ببریم زیربنای رشد و نمو جامعه را بالا برده‌ایم.
علی فتح الهی اضافه کرد: شهرستان رشت با پیشنه تاریخی و علمی که دارد در خیلی از موارد در کشور زبانزد بوده است و این جایگاه کتاب و کتابخوانی برازنده این شهرستان نیست.
وی ادامه داد: جلسات فرهنگی کم اهمیت‌تر از جلسه شورای اداری شهرستان نیست و همه مدیران متولی شهرستان باید مرتب در جلسه حضور داشته باشند، زیرا همه عوامل متاثر از مسائل فرهنگی است.
فرماندار رشت گفت: پیشنهاد راه اندازی اتوبوس سیار با مشارکت شهرداری رشت برای مناطقی که کتابخانه ندارند، می‌تواند گامی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی باشد. همچنین شایسته است از ظرفیت خیرین برای احداث کتابخانه‌ها بهره مند شویم و باید در راستای شناسایی این ظرفیت‌ها تلاش کنیم. می‌توان املاک بدون استفاده شهرداری را به مکانی برای مطالعه و کتابخوانی تبدیل کرد.
مرتضی اکبری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان رشت نیز در ابتدای این نشست ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های عمومی شهرستان رشت فضای مطالعاتی این شهرستان را ۴ هزار و ۴۳۷ متر مربع عنوان کرد و گفت: با تکمیل و بهره برداری از کتابخانه مرکزی رشت به مساحت ۸ هزار مترمربع فضای مطالعاتی به میزان چشمگیری افزایش یافته و بیش از ۳ برابر خواهد شد.
اکبری همچنین با گلایه از مسئولین شهر سنگر به دلیل عدم حضور در جلسات انجمن شهرستان، بی توجهی به تنها کتابخانه این شهر، هزینه های جاری کتابخانه ها و همچنین فعالیت های فرهنگی این مجموعه، بر ضرورت توجه بیش از پیش شهرداران به این حوزه تاکید کرد.
گفتنی است، خوانش یک عنوان کتاب توسط یکی از حاضران در جلسه و نیز اهدای بیش از ۷۵ جلد کتاب نفیس در حوزه گیلان شناسی و موضوعات مختلف از مجموعه شخصی فرماندار شهرستان رشت به کتابخانه های عمومی شهرستان پایان بخش این جلسه انجمن بود.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 3 =